Pia Lovrič ob boku Tamare Zidanšek v 1. ženski članski ligi osvojila ligaški državni naslov

Ustvarjeno: torek, 19 september 2017

Pia Lovrič (15 let) je prvič nastopila v 1. ženski članski ligi. Pia je nastopila za ekipo TK terme Ptuj za katero je nastopila tudi naša najboljša igralka Tamara Zidanšek. V petkovem četrtfinalu so punce gladko s 3-1 premagale ekipo TK Športplus.

V polfinalu pa se je odvijal pravi triler, saj je Pia svojo posamezno tekmo igrala proti odlični igralki Nataliji Šipek, ki je kar 6 let starejša od nje. Pia je pokazala, da je iz pravega testa in je zmagala s 7-6 v tretjem nizu in povedla ekipo Ptuja v vodstvo z 2-1.

Odločile so dvojice, kjer je Pia moči združila z izkušeno in našo najboljšo igralko Tamaro Zidanšek, nasproti pa sta jima stale Tadeja Majeric (200 wta) in Eva Zagorac (700 wta). Pia se elitne družbe ni ustrašila in z zmago s 5-7,6-3 in 10-4 popeljala Ptuj do finala.

V finalu pa je bila nasprotnik ekipa iz Kranja. Pia je odigrala še 3 ure dolgo srečanje in po igri posameznic je bil tokrat rezultat 1-2  za državni naslov je bilo potrebno zmagati dvojice z rezultatom 2-0 v nizih. Pia in Tamara sta igrali odlično in z zmago 6-4 in 6-2 osvojili članski ekipni državni naslov !!!!

Iskrene čestitke!