Fenomenalna Pia Lovrič za rojstni dan osvojila svetovni ITF turnir v Firencah

Ustvarjeno: torek, 23 april 2019

Lahko bi rekli, pa smo dočakali prvi osvojeni svetovni itf turnir posamezno!! Po kar nekaj zmagah v dvojicah in odličnih rezultatih zadnje pol leta v posamezni konkurenci, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo Pia stopila na najvišjo stopničko. In dočakali smo jo v ponedeljek 22.4.2019 v Firencah, kjer je Pia pred 500 gledalci osvojila svoj prvi itf tirnir posamezno.

Že od začetka turnirja je Pia kazala odlično formo. V prvem kolu je premagala italijanko Rocchetti 63 61. V drugem kolu pa po dveh urah in 45 minutah Tigleo 76 64. Pia je v drugem nizu že zaostajala 1 - 4.

V četrtfinalu je po ogorčenem boju premagala 54. igralko sveta španko Martinez Cirez. Pia je povedla 63 53, nato popustila in izgubila drugi niz 67 in zaostajala 1-2 v tretjem odločilnem nizu,nato pa popolnoma razbila nasprotnico, saj je ta do konca tekme osvojila samo se 4 točke in Pia je zmagala 6 - 2 v tretjem nizu.

po cetrtfinalni zmagi

... po četrtfinalni zmagi

Tudi polfinalni obračun je bil izredno napet. Pia je igrala proti italijanki Pigato in povedla 5-1, dopustila naprotnici izenačenje na 5-5, nato pa brez izgubljene točke osvojila prvi niz 7-5 in tudi v drugem je pri rezultatu 5-5 prestavila v višjo prestavo in do konca izgubila le še eno točko.

Najboljše pa je Pia pripravila za finale, kjer je v prekrasnem vzdušju pred 500 gledalci, ki so večinoma navijali za svojo domačo igralko Ziodato, popolnoma razbila svojo nasprotnico s 61 62 in se tako veselila svoje prve zmage posamezno. Z zmago je sama poskrbela za najlepše darilo za svoj rojstni dan. :)

finale gledalo 500 gledalcev

finale je gledalo 500 gledalcev

S tem tezultatom se je Pii in trenerju Igorju uresničila želja uvrstitve na mladinska grandslam turnirja v Franciji in Angliji. To pomeni, da bo Pia nastopila na mladinskem ROLAND GARROSU IN WIMBLEDONU.

Na novi lestvici pa je Pia sedaj že na 58. mestu!

Iskrene čestitke Pii in celotni ekipi!

VSE NAJBOLJŠE PIA!

slo zastava za piino zmago

Slovenska zastava za Piino zmago

marco berzerri

Pred finalno tekmo naju je pozdravil zmagovalec domzalskega veteranskega itf turnirja MARCO BERZERRI katerega žena je Domžalčanka.

 

clanek v italijanskem casopisu

članek po zmagi Pie v glavnem italijanskem časopisu.

prekrasen komentar slovenke v firencah

Prekrasen komentar Slovenke v Firencah

kar nekaj clankov je nastalo 01

kar nekaj clankov je nastalo 02