Pia Lovrič nastopila za slovensko FED CUP ekipo

Pia Lovrič nastopila za slovensko FED CUP ekipo

V prvi tekmi so naše tekmovalke premagale igralke Gruzije z 2-1.
Po posameznih dvobojih je bilo 2-0 in tako je v dvojicah priložnost dobila Pia. Z Živo sta nastopili proti 90. in 155. igralki na svetu in po dveh urah in pol odlične igre žal izgubili 4-6 v tretjem nizu.

V drugem kolu so naše igralke premagale igralke Avstrije 2-1.
Ker je Tamara Zidanšek izgubila posamezni dvoboj je morala nastopiti tudi v dvojicah in s Kajo Juvan sta zmagali 6-2 v tretjem nizu.

V tretjem kolu pa nastop proti Hrvaški in to kakšna zmaga že po posameznih dvobojih. Tako je Pia ponovno dobila priložnost, tokrat z mladinko Laro. Nasprotnici pa igralki, ki spadata med najboljše igralke sveta; Petra Martič in Dona Vekič. Naši punci sta se brez strahu postavili po robu slavnima nasprotnicama in po zelo izenačenem dvoboju žal izgubili 4-6 4-6.

V četrtem kolu je bila nasprotnica Bolgarija. Pia je z dobrimi igrami v dvojicah prepričala slovenskega selektorja in bo tako nastopila v svojem prvem dvoboju tudi posamezno!
In kaj lahko rečemo kot neverjetnoooo Pia je premagala bolgarsko igralko 64 64 in tako ob boku Kaje Juvan in Tamare Zidanšek slovenijo z osvojitvijo prvega mesta popeljala v kvalifikacije za svetovno skupino!!!

PIA, ISKRENE ČESTITKE!