Odličen uspeh Pie Lovrič

Odličen uspeh Pie Lovrič

Pia je po odličnih predstavah v Avstriji na turnirjih 15k nastopila na močnejšem turnirju 25k na Otočcu. Ker ji teniška zveza ni namenila povabila za glavni turnir (dobile so ga dosti slabše slovenske igralke) je morala v kvalifikacije.

Igrala je odlično, v prvem kolu je bila prosta, v drugem je premagala slovenko Smejkal 63 63, v tretjem pa angležinjo Baptiste kar 62 60 in se tako uvrstila v glavni turnir.

Žreb ji ni bil naklonjen saj ji je v prvem kolu namenil 8.nosilko čehinjo Siskovo, ki je na lestvici na 291. mestu na svetu. Pia je prikazala odličen tenis in čehinjo dobesedno odpihnila z igrišča z rezultatom 61 62. V drugem kolu je igrala proti nemki Meyer in po dveh urah in pol slavila 76 64. Pia je zmagala tudi v prvem kolu dvojic 60 75, v drugem kolu pa sta s partnerko Nahimana premagali še prvi nosilki 62 63!

V četrtfinalu pa je Pia morala priznati premoč prvi nosilki argentinki Ormaechea. Dvoboj je trajal več kot uro in pol. Pia je kasneje izgubila tudi dvoboj dvojic.

Četrtfinale posamezno in polfinale dvojic je odličen uspeh in na svetovni lestvici bo Pio ponesel zelo blizu najboljše uvrstitve do sedaj 519 mesto, ki ga je Pia dosegla pred poškodbo meseca maja.

 

Iskrene čestitke in srečno dalje!