Premium Joomla Templates by iPage Coupon
Turnir dečkov do 14 let odlično uspel

Turnir dečkov do 14 let odlično uspel

finalista Požonec in Sok,ter predsednik kluba in vrhovni sodnik Marjan Ogrinc in sodnica na stolu Lara Jerše Teniški klub Domžale je bil prvi organizator...

Igranje interne lige v polnem teku

Igranje interne lige v polnem teku

Z igranjem na zunanjih igriščih se je začela tudi interna liga 2020. Lanska finalista sta že doživela poraz. Miha Kancilija in Tomaž Centa sta izgubila proti...

Andraž Tome na izobraževanju

Andraž Tome na izobraževanju

Čez vikend je potekala delavnica z enim najbolj priznanih svetovnih trenerjev Carl Maesom in izobraževanja se je udeležil tudi naš trener Tome Andraž.

Pia Lovrič, športnica Domžal za leto 2019

Pia Lovrič, športnica Domžal za leto 2019

Izjemno sezono in ob vseh nagradah, ki jih je prejela od teniške zveze Slovenije, je Pia postala ŠPORTNICA DOMŽAL ZA LETO 2019!!Nagrado za...

 • Turnir dečkov do 14 let odlično uspel

  Turnir dečkov do 14 let odlično uspel

  nedelja, 31 maj 2020 15:21
 • Igranje interne lige v polnem teku

  Igranje interne lige v polnem teku

  sreda, 20 maj 2020 09:40
 • Andraž Tome na izobraževanju

  Andraž Tome na izobraževanju

  ponedeljek, 24 februar 2020 15:09
 • Pia Lovrič, športnica Domžal za leto 2019

  Pia Lovrič, športnica Domžal za leto 2019

  petek, 14 februar 2020 15:32

ITF teniški turnir

Ustvarjeno: četrtek, 06 avgust 2015

20. SLOVENIAN JUNIOR OPEN – MEDNARODNO MLADINSKO PRVENSTVO SLOVENIJE DO 18 LET

ITF TurnirV Teniškem klubu Domžale že 20. leto zapovrstjo prirejamo mednarodno mladinsko prvenstvo do 18 let. To je turnir, ki šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let.

Začetna ideja se je v letu 1995 porodila pri tedanjem sekretarju kluba Saši Svoljšku. V klubu je bila takrat zelo obetavna selekcija 14 in 15 letnikov, ki so bili na začetku svoje tekmovalne poti na turnirjih ITF ( Slavinec, Sironič, Jerič, Ogrinc, Šulin, Kraševec) in čemu ga ne bi organizirali v Domžalah. Ker do takrat podobnega turnirja v Sloveniji še ni bilo, je Sašo Svoljšak prosil za pomoč mednarodnega sodnika in človeka z izjemno dobro povezavo z Mednarodno teniško zvezo v Londonu, g. Fredija Reicherja. Fredi je seveda posredoval in vrata so nam bila odprta. Dobili smo organizacijo turnirja in sicer konec meseca julija 1996.
Turnir je bil izvrstno organiziran in s strani igralcev, trenerjev in spremljevalcev smo bili deležni samih pohval. Udeležba je bila za 1. leto izvrstna, končna zmagovalca pa sta postala Madžar Balasz Vaci in Slovenka Tina Pisnik.
Skozi leta se je turnir izvrstno prijel, med drugim so na njem nastopali igralci in igralke: Lleyton Hewitt, Daniela Hantuchova, Dominika Cibulkova, Tina Pisnik, Maja Matevžič, Andreja Klepač, Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Aljaž in Andraž Bedene, BlažRola itd.
Tudi TK Domžale je vpisan med zmagovalci turnirja, saj sta ga osvojila Igor Ogrinc in Mike Urbanija, oba člana našega kluba. Letošnji jubilejni 20. Turnir bo potekal od 8. do 16. avgusta 2015. Direktor turnirja Sašo Svoljšak, ki turnir vodi od samega začetka, tudi letos pričakuje močno domačo in seveda mednarodno udeležbo in se veseli tedna, v katerem se bo na klubskih igriščih zvrstilo približno 250 igralcev in igralk.
Otvoritev turnirja je napovedana za torek 11.8.2015, ko bo predsednik kluba g. Marjan Ogrinc tudi uradno odprl turnir.


2015 marks the 20th anniversary of the international junior open up to 18 years, which is annually, since 1996 held at tennis club Domžale and where players collect points for the world junior ranking up to 18 years of age.
Since there were many members of the club, aged 14 to 15 (Slavinec, Sironič, Jerič, Sulin, Ogrinc, Kraševec) who showed potential and were starting to compete in ITF tournaments, Sašo Svoljšak, the former operating director of the club in 1995 had the idea to organize such a tournament in Domžale. Since this would to be the first tournament of such kind in Slovenia, Sašo Svoljšak turned to Fredi Reicher, the international referee with good connections at the International Tennis Association in London. Due to Mr. Reicher's help, Domžale became the host of the tournament in the last week of July of 1996.
The tournament was very well organised and compliments were received fromthe players, couches and other visitors. First year''s participation was outstanding and the first winners became Balazs Vaci from Hungary and Tina Pisnik from Slovenia.
From the start the tournament was popular among players and during the years the participants among others included etc.
Two of the winners were members of the tennis club Domžale (Igor Ogrinc and Mike Urbanija).
This year's 20th jubilee tournament shall take place from8th until 16th August 2015. The tournament director Sašo Svoljšak who organises the tournament each year since its beginning, expects a strong domestic and international participation and is looking forward to the week when approximately 250 players shall take over the courts of tennis club Domžale.
The opening of the tournament is scheduled for Tuesday 11 August 2015, when Marjan Ogrinc, the president of the tennis club of Domžale, shall officially open the tournament.

Pia Lovrič je bila kot najmlajsa igralka izbrana v slovensko člansko FED CUP ekipo.V dvoboju dvojic proti Poljski, za katero je nastopila 38. igralka ...
Objavljeno: 08.02.2020
Na prvem grandslamu letošnje sezone v Avstraliji je nastopila naša igralka Pia lovrič in dosegla svojo prvo zmago na grandslam ...
Objavljeno: 01.02.2020
Na prvem grandslamu letošnje sezone v Avstraliji je nastopila naša igralka Pia lovrič in dosegla svojo prvo zmago na grandslam ...
Objavljeno: 01.02.2020
Ko se na treningu srečata stara in mlada generacija, Pia Lovrič in Bojan Tomše.
Objavljeno: 23.12.2019
Zelo uspešna in dolga sezona je končana. Če bi jo morali opisati bi jo opisali z eno besedo - IZJEMNO!! Z odličnimi nastopi po novem letu na ...
Objavljeno: 19.12.2019