Dan slovenskega tenisa privabil rekordno število tekmovalcev

Ustvarjeno: torek, 20 maj 2014

Najbolj množičen teniški dogodek v Sloveniji, letos prvič v Domžalah, je privabil skoraj 400 teniških nadobudnežev iz vse Slovenije, z njimi pa še dvakrat toliko staršev, gostov, skratka ljubiteljev tenisa.

Domžalski športni park je bil prepoln avtomobilov, praktično vseh registrskih oznak, 16 igrišč, vključno z igrišči Ten Ten in športnim centrom Harmonija v Mengšu, pa je gostilo najmlajše teniške igralce, vse do 12 leta starosti. Vrhovna sodnica Anja Regent, predsednik TK Domžale Marjan Ogrinc in vodja tekmovanja Gašper Bolhar so imeli oba dneva polne roke dela, hkrati pa energije in zadovoljstva ni manjkalo, saj je bil pogled na iskriv nasmeh in nasmejane otroške obraze, enostavno preveč osrečujoč.

Sobotne polne stojnice spletnega prodajalca Tengo.si, očal Bolle, energijskih tablic Athlete, primorske degustacije Banke Koper, ter predvsem sila živahen nastop čarovnika Grege, so marsikomu odpeljale misli s teniških igrišč in zlahka ublažile prehiter poraz katerega med nastopajočimi. Zagotovo v individualnem športu porazi bolijo precej bolj v ekipnih, zato je vsaki podelitvi v šestih kategorijah sledilo še žrebanje nagrad (NLB, Promarkt, BTC...), kjer so vsi, tekmovalno manj uspešni, prišli do svoje obdaritve. Poleg najboljših, se je tako število veselih obrazov močno razširilo, praktično na vse udeležence letošnjih Dnevov slovenskega tenisa. Poleg tekmovalno – zabavnega dela je TZS organizirala zanimivo predavanje za trenerje in starše o pravilni prehrani ter odnosu vrhunskega športa do prehranjevalnih navad.

Med celotno slovensko teniško elito so se izkazali tudi teniški igralci, člani TK Domžale. DST je najbolj množičen turnir, kot mu mnogi pravijo, praznik slovenskega tenisa za otroke, in prav zato je to tudi neuradno državno prvenstvo, z izjemo kategorije do 12 let, kjer pa že štejejo točke TZS. Vlogo favoritinje je upravičila Pia Lovrič, ki je v paru s Kristino Kofol zmagala v konkurenci dvojic. Med dvanajstletniki je bil v finalu skupaj z Žigom Kovačičem poražen, sicer številka ena v Sloveniji, Filip Kaljevič. Zelo dobro sta nastopila tudi Svit Kos in Aljaž Jeran, saj je njun prvi nastop na DST postregel z dvema zmagama. Izjemno je na turnirju igrala, sicer Kamničanka Ana Lanišek, ki je po smoli z žrebom v konkurenci do 10 let, imela skorajda sanjski turnir do 11 let, kjer je prišla do polfinala, pa čeprav je Ana komajda dopolnila devet let. Zelo dobro je nastopila Brina Šulin in šele v finalu tolažilnega dela turnirja kategorije do 10 let klonila prav proti Ani. Spodbudno je do 10 in do 11 let nastopil Luka Firm, ki je denimo v mlajši kategoriji edini pošteno namučil zmagovalca številnih turnirjev do 10 let Litijana Bora Artnaka. Prijetno je presenetil Ožbej Bolhar, saj je v svojem prvem nastopu na turnirju do 11 let zmagal uvodna dvoboja ter klonil šele proti 4. igralcu v Sloveniji Aljažu Jeranu. Prav tako gre za nastope pohvaliti lanskega poletnega zmagovalca in finalista na turnirju masters v kategoriji Mini, Lovra Bolharja, ki se je po sedmih mesecih vrnil na igrišča, zmagal v štirih partijah in klonil šele v petem dvoboju.

Ob ponovnem zapisu o rekordnem številu otrok, bi naštevanje vseh uspehov vzelo še nekaj strani, zato je prav, da čestitamo vsem, ki so prišli v Domžale in se maksimalno športno pošteno borili za svoje točke. Hkrati pa je tudi prav, da razodenemo vsaj zmagovalke in zmagovalce po kategorijah. Vse ostale rezultate lahko najdete na uradni spletni strani teniške zveze Slovenije.

 

Deklice:

  • MINI – Ivona Ahčan, MINI dvojice – Ivona Ahčan, Tinkara Vraničar
  • MIDI – Anamari Žnuderl, 10 let – Pia Rebec, 11 let – Maja Zucchiati
  • 12 let dvojice – Pia Lovrič, Kristina Kofol

 

Dečki:

  • MINI – Lukas Marjanovič, MINI dvojice – Gašper Matjažič, Marko Požonec
  • MIDI – Mark Bole, 10 let – Bor Artnak, 11 let – Jon Lan Šuntar
  • 12 let dvojice – Samuel Pate, Blaž Vidovič