Pia Lovrič postala članska državna prvakinja

Ustvarjeno: petek, 15 december 2017

Izjemen uspeh je na članskem državnem prvenstvu dosegla šele 15-letna Pia Lovrič.

Pia je v prvem kolu premagala 4 leta starejšo tekmico iz Maribora s 6-1,6-0. V drugem kolu pa 5. nosilko Obrul iz Celja s kar 6-0,6-0.

V četrtfinalu je premagala 20-letno Potrč Moni s 6-3,6-1 in v polfinalu še 3. nosilko Benedejčičevo iz Kopra 6-2,6-2.

Pia je do finala igrala odličen tenis in izgubila vsega 9 gemov, kar je izjemen uspeh glede na to, da so bile vse tekmice vsaj 2 leti starejše.

V finalu ji je nasproti stala 17 letna Tina Cvetkovič, s katero je imela Pia neporavnane račune z lanskega državnega prvenstva do 18 let, kjer je v polfinalu Pia izgubila po treh urah hude borbe, poleg tega pa je Pia izgubila vseh 6 medsebojnih srečanj do zdaj.

Pia je prikazala še en odličen tenis in nadigrala nasprotnico s 6-4,6-4 in tako poleg vrsto državnih naslovov v mlajših kategorijah, kljub svojim šele 15-letom postala slovenska državna članska prvakinja v posamezni konkurenci!!!

Dobro je nastopil tudi Anej Levpušček, ki se je skozi kvalifikacije uvrstil v glavni turnir, nato pa po dobri igri izgubil s kasnejšim finalistom in tako osvojil 17.-32. mesto. Anej je nastopil tudi v dvojicah in osvojil 9.-16. mesto.

Beno Kralj in Gašper Poljanšek pa sta izgubila v kvalifikacijah.

Iskrene čestitke celotni ekipi!

pia lovric postala clanska drz prvakinja

po osvojenem naslovu na trening
Po osvojenem državnem članskem naslovu takoj na trening!!