Zaključni turnir 2019 in srečanje članov

Ustvarjeno: sreda, 02 oktober 2019

V soboto, 28.9.2019 smo člani TK Domžale izpeljali zaključni turnir  in srečanje članov.

V zaključnih dvobojih so se pomerili finalisti v obeh internih ligah. V skupini 1 je nastopilo 15 članov.  V četrtfinale so se uvrstili Miha Kancilja, Aleš Merkun, Tadej Zule, Janez Orehek, Simon Kruljec, Tomaž Centa, Branko Gnidovec in Janez Saje. V polfinalu so se srečali Kancilja M., in Zule T., drugi par pa sta bila Centa T. in Saje J. V sobotnem finalu sta se srečala »stara« znanca Kancilja in Centa. Srečanje je bilo zelo napeto, zmagovalca pa je določil tretji set, ki ga je dobil Miha Kancilja z rezultatom 61, 36, 61 in tako postal klubski prvak TK Domžale za leto 2019.

V skupini 2 so si četrtfinale med 19-timi udeleženci priigrali Marjan Ogrinc, Mišo Subotič, Rajko Grzin, Andrej Novak, Bojan Tomše, Bojan Čad, Damjan Ostrež, Edo Plemenitaš. Po odigranih četrtfinalnih srečanjih so se v polfinalu srečali lanska finalista Ogrinc Marjan in Novak Andrej, drugi par pa sta bila Tomše Bojan in Plemenitaš Edo. V finalu sta se tako v soboto pomerila Novak A., in Tomše B.. Zmago in naslov prvaka TK Domžale si je priigral Bojan Tomše z rezultatom 62, 61.

Finalisti so prejeli lične pokale in skromno darilo ( kape in brisače). Največ pa jim pomeni seveda klubski naslov.

Srečanje je minilo v prijetnem vzdušju ob prigrizku in pijači.

V letu 2019 smo tekmovali tudi v rekreativni ligi Pod kamniškimi planinami.
Naši člani so tekmovali v skupini MLADI in v skupini 60+.

V vsaki kategoriji je tekmovalo 5 ekip iz teniških klubov Komende, Kamnika, Mengša, Duplice, Strajn, Radomelj in Domžal.
Naša mlada ekipa je štela 14 članov. Tekmovanje je potekalo enokrožno, prve štiri uvrščene ekipe so se uvrstile v razigravanje, ki je potekalo na igriščih TK Mengeš 21.9.2019. Po zagrizenih bojih sta se v finale uvrstili ekipi TK Radomlje, ki so v polfinalu bile boljše od ekipe TK Duplica in ekipa TK Mengeš, ki je premagala ekipo TK Kamnik. V finalnem srečanju je ekipa TK Radomlje upravičila vlogo favorita in priigrala veliki pokal zmagovalca.

Prvo mesto je tako pripadlo ekipi TK Radomlje, drugo TK Mengeš, tretje mesto TK Duplica, četrto TK Kamnik, peto ekipi TK Domžale.

V skupini 60+ se je igralo po dvokrožnem sistemu. Ekipe so tekmovale v igri dvojic. Prvo mesto in veliki pokal zmagovalca so si priigrali člani ekipe TK Duplica, naši » mladci« TK Domžale pa so si priborili odlično drugo mesto. Tretje mesto so osvojili člani TK Stranje, četrti so člani TK Komenda in peti člani  TK Mengeš. 

Vse udeleženke lige so dobile tudi priznanja za udeležbo in uvrstitev v letu 2019.

Na zaključnih turnirjih smo se dogovorili, da bomo tekmovanje izvedli tudi v naslednjem letu 2020.

Ob koncu poletne sezone bi se kot predsednik TK Domžale in organizator vseh tekmovanj  zahvalil vsem članom TK Domžale ter vsem sodelujočim v ligi za sodelovanje in podporo z željo, da bi bila naslednja sezona izpeljana s še večjo udeležbo. 

Dogajanje smo dokumentirali tudi z fotografijami.
Nasvidenje.

Marjan Ogrinc
Predsednik TK Domžale