Odličen začetek sezone 2021 za Pio Lovrič

Ustvarjeno: sobota, 20 marec 2021


Sezona 2020 je bila izredno težka za vse športnike in tudi v tenisu ni bilo nič drugače. Po odličnih nastopih na mladinskem grand slam turnirju v Avstraliji je Pia sezono prekinila za pet mesecev.

Po vrnitvi je uspela odigrati samo 9 turnirjev a je kljub temu dosegla dobre rezultate, osvojila je svoj prvi profesionalni turnir v dvojicah W15 in napredovala na lestvici na 840. mesto posamezno in 937. mesto v dvojicah.

Odlično delo celotne ekipe v takoimenovanem  KORONA OBDOBJU pa se je pokazalo z novim letom 2021 kjer Pia naravnost blesti in je nanizala same odlične rezultate.

Začelo se je v Turški Antalyji, kjer je posamezno osvojila 3. mesto, v dvojicah pa je osvojila svoj drugi profesionalni W15 turnir, nadaljevalo v Egiptovskem Cairu, kjer je ponovno osvojila 3.mesto posamezno in 5. - 8. mesto v dvojicah.

In nismo dolgo čakali ko lahko rečemo, da je Pia dosegla svoj največji uspeh do sedaj v članski konkurenci, saj je v Indijskem New Delhiju osvojila svoj prvi svetovni članski turnir W15 posamezno in to z zmago nad nekdaj 89. igralko na svetu s 64 64 in pa že svoj tretji turnir v dvojicah!! V Indijskem Puneju pa je na turnirju W25 osvojila 3. - 4. mesto.

Tako se bo Pia na svetovni WTA lestvici zavihtela na 675. mesto posamezno in 670. mesto v dvojicah.

 

 

Iskrene Čestitke celotni ekipi in vsem sponzorjem.

BTC, HEAD AVSTRIJA, ROLLER TEHNIK, TIKT DOO, TTR DOO, TK DOMZALE, TENIS SLOVENIJA