Ženska reprezentanca na pripravah v Portorožu

Ustvarjeno: ponedeljek, 17 maj 2021

Mlada ženska reprezentanca, manjkale so najvišje uvrščene igralke, je bila ta teden zbrana v Portorožu. Na priprave na Obalo so se povabilu selektorja, Andreja Kraševca, odzvale Živa Falkner, Pia Lovrič, Manca Pislak, Nika Radišič, Nina Potočnik in Tina Cvetkovič.

Reprezentančni tenis se je zaradi pandemije covida-19 praktično zaustavil. Slovenska reprezentanca je zadnje dvoboje odigrala februarja lani, letos pa Slovenke sploh ne bodo nastopale. Naj spomnimo, naše igralke so bile lani v Luksemburgu na pragu uvrstitve v kvalifikacije za svetovno skupino, a so nato izgubile odločilni dvoboj s Srbijo. Tako so ostale v prvi evroafriški skupini. Cilj je seveda vrnitev v svetovno skupino, kjer je Slovenija nazadnje nastopala leta 2012 (svetovna skupina II). Največji uspeh naše reprezentance je nastop v četrtfinalu tega tekmovanja leta 2003.

“V Portorožu sem zbral šest igralk. Vse so bile zelo prizadevne in delavne. Poudarek je bil predvsem na igralnih situacijah ter sparing tekmah. Punce so namreč v tekmovalnem ritmu, saj si turnirji sledijo iz tedna v teden. Vreme je zdržalo, tako, da večjih težav ni bilo. Pomembno pa je tudi bilo, da vzpostavimo ekipni duh,” je ob koncu priprav povedal selektor Andrej Kraševec, ki mu je pomagal Daniel Šantl.

Podobno zadovoljna je bila tudi Pia Lovrič: ”Priprave v Portorožu so bile zelo dobre. Pozitivno je to, da nas je bilo šest in da smo si enakovredne. Tako smo naredile veliko odličnih treningov. To so bile hkrati tudi dobre priprave za naslednje turnirje.”

Portorož je že nekaj časa baza slovenskih reprezentanc, zato ne čudi, da je priprave v družbi podpredsednika Tenis Slovenije, Mirana Kraševca, obiskal tudi župan občine Piran, Đenio Zadković, ki je tudi sam velik teniški navdušenec.

Ob tem naj spomnimo, da bosta konec maja in na začetku junija potekala dva turnirja serije ITF World Tennis Tour na Otočcu.

 

zenska reprezentanca priprave portoroz tenis domzale

 

zenska reprezentanca priprave portoroz tenis domzale