Pia Lovrič v polfinale Villacha

Ustvarjeno: petek, 20 avgust 2021

BORBENA PIA LOVRIČ PO ZAOSTANKU 5:7, 2:5 IN TREH REŠENIH ZAKLJUČNIH ŽOGAH V POLFINALE VILLACHA!!! 🥵🔥👏🏻🎾

19-letna Domžalčanka se je v četrtfinalu ITF W15 turnirja merila z 2. nosilko Caijso Wildo Hennemann.

Švedinja je v prvem nizu hitro povedla s 3:0 in 4:1, Pia je bila nato pri vodstvu 5:4 celo v položaju, da dobi 1. niz, ki je na koncu vendarle pripadel Hennemanovi.

V drugem nizu je imela naša igralka v skoraj vsaki igri svoje priložnosti, a vedno znova je bila bolj zbrana Švedinja, ki je ušla na 5:2. Lovričeva se ni predala, po petih izenačenjih in eni ubranjeni zaključni žogici je uspela znižati rezultat na 5:3. V naslednji igri je Hennemannova na svoj začetni udarec povedla s 40:15, a nato je varovanka Igorja Ogrinca dobila kar 8 točk zapored in rezultat poravnala na 5:5. Sledili sta dve izenačeni igri, Lovričevi je uspel nov “break”, a Švedinja ji je v naslednji igri vrnila z enako mero. O zmagovalki drugega niza je odločala podaljšana igra. Pia jo je brez večjih težav dobila z rezultatom 7:2 in dvoboj popeljala v 3. niz.

Tako kot v vseh nizih doslej je bolje začela igralka iz Švedske, ki je povedla z 2:0 in 3:2. Sledila je prelomna igra tretjega niza, kjer je Pia po več izenačenjih uspela izid poravnati na 3:3. Hennemannova je povsem popustila, do konca srečanja je uspela dobiti zgolj še eno samo točko. Pia je tako po točno treh urah slavila z rezultatom 5:7, 7:6(2), 6:3.

Bravo @pia.lovric & coach @igorogrinc & @sport.center_kuna @milleniumbtc @btccity @headtennis_official @athlete.nutrition @rolertehnik